Змолоти кавові зерна до фракції як морська сіль, з розрахунку — на 100 мл води 6 грамів кави. Це приблизно півтори чайної ложки.
Закип’ятити воду. Дати їй за 2-3 хвилини охолонути до температури 90-95 градусів. Залити змелену каву гарячою водою і перемішати. Вставити поршень, але не опускати. Через 2-3 хвилини витягти поршень з френч-преса і знову перемішати каву. Потім вставити поршень і повільно опустити донизу. Відразу після цього розлити каву по чашках.
Рецепт приготовления идеального кофе во френч-прессе на две чашки
Приготовить 16-18 грамм кофе грубого помола, как морская соль. Это приблизительно 4 чайных ложки. Используем френч-пресс на 350 мл. Накипятить воду с низкой минерализацией. Дать остыть до 90-95 градусов на протяжении 2-3 минут. Засыпать кофе во френч-пресс, залить горячей водой и перемешать ложечкой. Прикрыть поршнем, не опуская вниз. Через 2-3 минуты извлечь поршень, перемешать и после этого плавно, не спеша, опустить поршень в нижнее положение. Сразу перелить кофе в две чашки, дать остыть 3-5 минут. Напиток готов.
P. S. Точное время заваривания указать невозможно, так как его нужно согласовывать с настройками кофемолки. Чем мельче помол, тем короче время заваривания. Пробуйте варианты, подбирайте свой.
Кава в ресторанах Мішлен
У 2018 році Q Arabica Grader з Данії Ассер Крістенсен, провів опитування серед 25 найкращих ресторанів Мішлен щодо стану справ з приготування кави у цих закладах.
З’ясувалось, що:
• 75% опитаних ресторанів віддають перевагу місцевим локальним обсмажувальникам кави замість великих кавових гігантів.
• Як не дивно, але три ресторани використовують каву «Lavazza» і два каву «Illy».
• Один ресторан використовує капсули Nespresso від компанії Nestle.
• Еспресо як і раніше король барного меню!
• З 25 ресторанів, які брали участь в опитуванні, в усіх, крім чотирьох, подають традиційний еспресо і напої на його основі.
• Але у 20% цих ресторанів в меню все ж таки включені альтернативні способи заварювання кави.
Тобто досягнути рівня ресторанів Мішлен у кавовій справі, як не дивно, зовсім нескладно.
С.С. Кавовар