Скільки кави потрібно на одну порцію

розміщено в: Нотатник | 0

Клієнти подеколи цікавляться скільки меленої кави потрібно на одну порцію. Сподіваються, що відповідь допоможе приготувати найсмачнішу каву.

Однозначної відповіді не існує. Чутливість до кофеїну буває різною. Хтось випиває ввечері дві чашки й без проблем лягає спати, а дехто після обідньої філіжанки не може заснути вночі. На генетичному рівні існує індивідуальна чутливість і до гіркоти. Ласуни гіркого не люблять. Це впливає на дозування і формує смакові уподобання.

Взагалі, потрібно приблизно 6-10 грамів на одну порцію. В одній чайній ложці міститься 4-5 грамів меленої кави. Якщо рахувати чайними ложками, це приблизно півтори на чашку. З впевненістю можу сказати, що однієї ложки буде замало, а три забагато.

Найкращий спосіб дізнатися скільки кави потрібно на одну порцію, це заварити водночас 2-3 чашки з різною кількістю помелу й порівняти. Не шукайте найкращих рецептів, прислухайтесь до власних відчуттів.

Особисто мені подобається кава приготована у джезві, іноді готую пуровер. Використовую 6 грамів на одну порцію об’ємом 110 мл.

Зверніть увагу, якщо вас зацікавило питання скільки кави потрібно на одну порцію, це свідчить про незадоволення наявною ситуацією, що вам досі не вдалося зробити смачного напою. Але на смак кави впливає не тільки кількість зерна, але й кількість води, її температура, ступінь змелювання кави, час приготування.

Поширена помилка, коли у пошуку смачного, люди перебирають сорти кави, але не мають навички правильного приготування. Через це кожного разу отримують незадовільний результат і продовжують марне перебирання зерна. Або заради економії беруть кави меншенько, води трохи більше й «гарненько виварюють». Виходить рідкий гіркий напій з ледве відчутним ароматом. Не робіть так. Краще придбайте на пробу двісті грамів Ефіопії, що я смажу особисто для себе, та переконайтеся, що кава може бути набагато смачнішою.

Запорукою смачної кави є свіже обсмаження гарного зерна, вдало підібрані: помел, кількість води, температура, час приготування.