Кава приготована у джезві — найпростіший спосіб пригостити й здивувати друзів

розміщено в: Рецепти | 0

Приготування кави у класичній мідній джезві Єдиного правильного рецепта заварювання кави у джезві не існує, тому розкажу як роблю сам, коли підбираю режим обсмаження зерна. Також підкажу, якими параметрами треба маніпулювати, щоб отримати варіанти смаків і обрати свій. Зверніть увагу, якщо у вас немає млинка з жорнами, … Читати далі

Як професійно приготувати каву в чашці

розміщено в: Рецепти | 0

Існує думка, що кава заварена в чашці це спрощений рецепт за яким неможливо отримати повноцінного делікатесу. В омані перебувають люди, які раніше намагалися приготувати напій з меленої кави придбаної в супермаркеті. Мелена кава з магазину розрахована для побутових кавоварок. Такий помел занадто дрібний для заварювання у чашці. Через надмірну … Читати далі

Приготуйте каву френч-прес краще, ніж роблять у зіркових ресторанах Мішлен

розміщено в: Рецепти | 0

Змолоти кавові зерна до фракції як морська сіль, з розрахунку — на 100 мл води 6 грамів кави. Це приблизно півтори чайної ложки. Закип’ятити воду. Дати їй за 2-3 хвилини охолонути до температури 90-95 градусів. Залити змелену каву гарячою водою і перемішати. Вставити поршень, але не опускати. Через 2-3 хвилини витягти поршень з френч-преса і знову … Читати далі