Найпростіший рецепт заварювання кави «Метушливий офіс»

розміщено в: Рецепти | 0

Рецепт кави “Метушливий офіс”

Якщо у вас є лише блендерний млинок, але ви хочете приготувати смачну каву зі свіжомеленого зерна, використовуйте рекомендований рецепт. Він надзвичайно простий. Секрет полягає в тому, що, за допомогою блендерного млинка виходить тільки дрібний помел, майже як пудра. Якщо таку пудру використовувати в традиційних способах заварювання, вийде надлишкова екстракція і занадто гіркий смак напою. Але ми зробимо по-іншому.

Накип’ятіть воду і перелийте в чашку з якої будете пити 100 — 150 мл. Зачекайте 4-7 хвилин, щоб вода охолола до 70 градусів. При такій температурі можна взятися за стінки чашки не побоюючись опіку. Поки вода буде остигати, потрібно перемолоти на блендерному млинку дві чайних ложки зерна. Намагайтеся робити так, щоб великих крупинок було менше. Головне — наберіться терпіння і засипайте розмелену каву тільки після охолодження води. Розмішуйте напій тільки один раз. Через дві хвилини кава готова. Якщо п’єте каву з цукром, насипайте цукор і помел одночасно. На поверхні чашки буде плавати трохи величеньких крупинок. Зберіть їх ложкою і видаліть з чашки. Смачного.

Не залишайте в кавомолці залишки розмеленого зерна. Порошок окислиться, з’явиться прогірклий запах і в наступний раз змішається зі свіжим помелом.