Кава для турки/кава для джезви – Київ, Святошин

розміщено в: Блог | 3

Пропоную свіжообсмажену каву для приготування у турці/джезві

Серед багатьох рецептів приготування кави, через простоту і смакові особливості, відокремлюється напій приготований в турці. До речі, словосполучення «кава для турки» поширено у московицькому середовищі. В усьому світі її називають джезвою або ібриком. Тому ми будемо її називати «кава для джезви».

Це найдревніший рецепт приготування кави з цікавою історією. Більшість людей ставляться до джезви як до спрощеного домашнього способу приготування. Не всі сприймають її як частину кавової спешелті культури.

Практика показує, якщо кава підібрана спеціально для джезви, результат буде кращим. Це обумовлюється тим, що при варінні у джезві кава піддається інтенсивній екстракції. Надлишкове виварювання призводить до сильної гіркоти. Чим темніше кава обсмажена, тим швидше вона віддає у воду розчинні речовини. Тому для джезви підбирається обсмаження трохи світліше за середнє. Світле обсмаження дає надлишкову кислинку, а середнє надлишкову екстракцію. Це, що стосується обсмаження.

Не кожен сорт кави підходить для варіння у джезві. Хоча треба сказати інакше. Практично будь-яку каву можна варити у джезві, але не кожна подарує яскраві враження. Для джезви краще купувати спешелті каву з Африки.

3 Responses

    • С.С. Кавовар

      Будь ласка, замовляйте через Телеграм або Вайбер, хоча замовлення через кошик теж працює.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *