In Vino Veritas – істина у вині.
Останній рік зацікавився різноманіттям смаків вина та поступово стаю свідомим поціновувачем давнішого напою.
Нещодавно дізнався що в Іспанії виробляють найкраще вино категорії “херес”. І ось у вересні 2024 року, в Каталонії, зайшов у супермаркет вина й придбав іспанський херес з винограду сорту Pedro Ximenez. Смак виявився чудовим, солодким і дуже насиченим. В застосунку Vivino цей херес має оцінку 4 бали – немало. Базова складова нагадує смак чорносливу, але через сильну насиченість затьмарюється решта присмаків. В сухих винах смак зазвичай менш насичений, але багатоскладовий. Це наштовхнуло до цікавого висновку.
Згадав, що так само схоже й кава себе поводить. Ефіопія сухого оброблення має насичений смак з базовим акордом сухофруктів. На противагу цьому, мита арабіка має різноманіття присмаків ягід, квітів, чаю, бергамоту, шоколаду. Від такої кави отримуєш більше вражень.
Тепер переходимо до теми фотографії та живопису. Авжеж, інтенсивна насиченість кольорів поглинає відтінки. Додайте фотографії насиченість кольорів і втратите проміжні складові спектру. Те саме й у живописі.
А тепер переходимо до музики. Увімкніть гучніше пісенний хіт, та навіть класичну симфонію і ви не почуєте відтінків музики які притаманні струнному квартету або сольному виконавцю.
Такий от висновок. Тонкі нюанси сприймаються лише у тиші, навколо вух, очей та решти органів сприйняття природної дійсності.