Категорії якості Колумбійської кави

розміщено в: Блог | 0

Колумбія — один з гігантів кавового виробництва. На неї припадає близько 15% світового виробництва кави. Кава — основна сільськогосподарська культура Колумбії, під яку зайнято 4,5 мільйона гектарів землі. І хоча країна поступається Бразилії, все ж їй немає рівних по виробництву й експорту самих високоякісних сортів. Гірська місцевість з долинами забезпечує різноманітність … Читати далі

Кава для турки/кава для джезви – Київ, Святошин

розміщено в: Блог | 3

Пропоную свіжообсмажену каву для приготування у турці/джезві Серед багатьох рецептів приготування кави, через простоту і смакові особливості, відокремлюється напій приготований в турці. До речі, словосполучення «кава для турки» поширено у московицькому середовищі. В усьому світі її називають джезвою або ібриком. Тому ми будемо її називати «кава для джезви». Це найдревніший … Читати далі

Свіжість зеленої кави

розміщено в: Блог | 0

У належних умовах зелене зерно може зберігатися без втрати смакових характеристик до року. Виключенням може бути ефіопська та кенійська кава, що росте на великих висотах і має надтверду структуру. Тверда африканська кава зберігається довше. Надалі, навіть в найкращих умовах, кава починає міняти свій профіль. Можуть з’явитися ноти … Читати далі

Протокол капінгу від Американської асоціації спешієлті кави

розміщено в: Блог | 0

Протокол оцінки якості кави від Американської асоціації спешієлті кави. Переклад українською мовою. Для визначення якості кави існує міжнародний стандарт у вигляді протоколу оцінки від Американської асоціації спешієлті кави. Оригінал складений англійською мовою. На жаль, знайти переклад українською в інтернеті неможливо. Виправляємо цей недолік. … Читати далі