Графік збирання врожаю кави в Ефіопії

розміщено в: Нотатник | 0

Як визначити свіжість кави з Ефіопії В Ефіопії каву починають збирати у жовтні й закінчують наприкінці січня. Тобто у поточному році кава вважається найсвіжішою, якщо зібрана торік. На склади України зелена кава надходить навесні та може зберігатись до трьох років. Після обсмаження, смакові властивості зберігаються два місяці.

Як збалансувати  присмак гіркоти й кислинки  у каві

розміщено в: Нотатник | 0

Сприймання гіркого і кислого відчувається по різному, в залежності від чутливості смакових рецепторів. Якщо вам не вистачає гіркуватості, зробіть більш щільне подрібнення кави. Щоб посилити кислинку, потрібно кави взяти трохи більше, а подрібнення зробити менш сильне — більш схоже на кам’яну сіль. Експериментуйте та підбирайте власний рецепт. Смачного.

Як вибрати турку

розміщено в: Нотатник | 0

Не буду робити перелік наявних варіантів турки. Коротеньку розкажу яку вибрати. Турка повинна бути з міді, суцільновальцьованою, завтовшки 1-1,5 мм, без зварних швів, з середини вкрита харчовим оловом або сріблом. Отвір повинен бути менше дна приблизно на 20%. За об’ємом, треба обирати турку на одну порцію, а це 110-120 мл. … Читати далі