Як вибрати турку

розміщено в: Блог | 0

Не буду робити перелік наявних варіантів турки. Коротеньку розкажу яку вибрати. Турка повинна бути з міді, суцільновальцьованою, завтовшки 1-1,5 мм, без зварних швів, з середини вкрита харчовим оловом або сріблом. Отвір повинен бути менше дна приблизно на 20%. За об’ємом, треба обирати турку на одну порцію, а це 110-120 мл. … Читати далі

Турецька кава — якість і ціна

розміщено в: Блог | 0

На пострадянському просторі живе легенда, що джезва це турецький винахід, тому лише турки вміють готувати найсмачнішу турецьку каву. На ютубі багато відеороликів, де з непохитною впевненістю показують як треба варити каву. Здається кому як не туркам довіряти у такій справі. Але не все так просто. Наприклад, існує національна страва — український борщ. … Читати далі

Колесо смаків кави

розміщено в: Блог | 0

Оригінальне колесо смаків Specialty Coffee Association of America дозволяє аматорам ознайомитись зі смаковими відтінками кави та допомагає професійним дегустаторам ідентифікувати смакові дескриптори. Рухайтеся від центру до краю, від більш загальних характеристик (солодкий / кислий) до більш конкретних (мед / лимонна кислота). Як зробити просту недорогу каву більш чудовою … Читати далі

Три складових приготування смачної кави

розміщено в: Блог | 0

1. Вміння готувати каву за власними смаковими вподобаннями. Існує безліч рецептів приготування кави. Кожен з них був складений за особистим досвідом автора і тому не є універсальним. Щоб підлаштувати рецепт під власні вподобання, потрібно знати як впливати на екстракцію. 2. Наявність якісного млинка із жорнами. Зазвичай, майже на кожній кухні … Читати далі