Як приготувати смачну каву

розміщено в: Блог | 0

Визначити, що кава смачна зможете лише ви особисто. Смак — категорія суб’єктивна. Інша людина зможе приготувати лише так, як подобається їй. Вам потрібно навчитися підбирати складові, що впливають на смак. Головне, — це якісне зерно свіжого обсмаження. Після обсмаження повинно пройти не більше двох місяців. Змелювати каву потрібно лише … Читати далі

Скільки коштує свіжообсмажена арабіка в Україні

розміщено в: Блог | 0

В Україну зелену каву завозить невелика кількість трейдерів. Через високі ціни собівартості сировини та низьку купівельну спроможність населення маржинальність бізнесу невелика. Обсмажувальники кави купують зерно в одних і тих самих постачальників, відповідно ціни на кінцевий продукт не можуть суттєво відрізнятися. Якщо у різних продавців ціна на одну й ту ж … Читати далі

Скільки кави потрібно на одну порцію

розміщено в: Блог | 0

Клієнти подеколи цікавляться скільки меленої кави потрібно на одну порцію. Сподіваються, що відповідь допоможе приготувати найсмачнішу каву. Однозначної відповіді не існує. Чутливість до кофеїну буває різною. Хтось випиває ввечері дві чашки й без проблем лягає спати, а дехто після обідньої філіжанки не може заснути вночі. На генетичному рівні … Читати далі

Графік збирання врожаю кави в Ефіопії

розміщено в: Блог | 0

Як визначити свіжість кави з Ефіопії В Ефіопії каву починають збирати у жовтні й закінчують наприкінці січня. Тобто у поточному році кава вважається найсвіжішою, якщо зібрана торік. На склади України зелена кава надходить навесні та може зберігатись до трьох років. Після обсмаження, смакові властивості зберігаються два місяці.