Скільки коштує свіжообсмажена арабіка в Україні

розміщено в: Блог | 0

В Україну зелену каву завозить невелика кількість трейдерів. Через високі ціни собівартості сировини та низьку купівельну спроможність населення, маржинальність бізнесу невелика. Обсмажувальники кави купують зерно в одних і тих самих постачальників, відповідно ціни на кінцевий продукт не можуть суттєво відрізнятися. Якщо у різних продавців ціна на одну й ту ж … Читати далі

Скільки кави потрібно на одну порцію

розміщено в: Блог | 0

Клієнти подеколи цікавляться скільки меленої кави потрібно на одну порцію. Сподіваються, що відповідь допоможе приготувати найсмачнішу каву. Однозначної відповіді не існує. Чутливість до кофеїну буває різною. Хтось випиває ввечері дві чашки й без проблем лягає спати, а дехто після обідньої філіжанки не може заснути вночі. На генетичному рівні … Читати далі

Графік збирання врожаю кави в Ефіопії

розміщено в: Блог | 0

Як визначити свіжість кави з Ефіопії В Ефіопії каву починають збирати у жовтні й закінчують наприкінці січня. Тобто у поточному році кава вважається найсвіжішою, якщо зібрана торік. На склади України зелена кава надходить навесні та може зберігатись до трьох років. Після обсмаження, смакові властивості зберігаються два місяці.

Як збалансувати  присмак гіркоти й кислинки  у каві

розміщено в: Блог | 0

Сприймання гіркого і кислого відчувається по різному, в залежності від чутливості смакових рецепторів. Якщо вам не вистачає гіркуватості, зробіть більш щільне подрібнення кави. Щоб посилити кислинку, потрібно кави взяти трохи більше, а подрібнення зробити менш сильне — більш схоже на кам’яну сіль. Експериментуйте та підбирайте власний рецепт. Смачного.